March 15, 2020

Podrška u izradi sajta

Kvalitetna izrada sajta podrazumeva poštovanje različitih standarda i to razlikuje profesionalnu izradu od amaterske. Da biste imali kvalitetan sajt koji se dobro kotira na Guglu i istovremeno se dopada posetiocima, potrebno je:

  • da se vaš sajt brzo otvara i da uvek bude funkcionalan i dostupan – dakle, bitna je brzina sajta.
  • da je vaš sajt prilagođen svim uređajima, svim ekranima i svim pregledačima, dakle i mobilnim telefonima, i laptopovima i dekstop računarima, kao i pregledačima kao što su: Gugl Chrome, Mozzila Firefox, Opera, Explorer, Safari, i tako dalje.
  • da je vaš sajt bezbedan za korišćenje i da koristi HTTPS protokol, što je posebno važno kod internet prodavnica na kojima korisnici upisuju podatke svojih platnih kartica.
  • da je vaš sajt atraktivan, lepo dizajniran sa strukturom podataka koja je prilagođena klijentu.
  • da je sadržaj vašeg sajta relevantan za temu koju obrađujete i da pruža posetiocima relevantne i kvalitetne informacije o svakom aspektu koji bi ga zanimao.

Izrada ovakvog sajta neophodna je ukoliko želite da imate veliku posećenost i da se ta velika posećenost pretoči u profit vašeg poslovanja. Gore pomenute odredbe preduslov su dobrog kotiranja na Guglu i drugim pretraživačima. Optimizacija sajta počiva na ovakvim standardima. Kvalitetna optimizacija može da vam dovede posećenost od više desetina hiljada samo preko Gugl pretraga. Sajtovi koji su prvi za različite pretrage koje su u vezi sa poslovanjem koje taj sajt predstavlja, imaju posećenost od 10-40 hiljada poseta samo preko Gugl pretraga. Uspešna optimizacija počiva na izradi sajta koja poštuje sve standarde kvalitetne izrade ali i na drugim aktivnostima koji se preduzimaju na drugim sajtovima koji imaju linkove ka vašem sajtu, kao i na društvenim mrežama na kojima se dele stranice vašeg sajta. Iz tog razloga, kvalitetna SEO firma može da vam pozicionira na prvo mesto Gugla i na taj način da doprinese vašem poslovanju, konstantnom porastu posećenosti vašeg sajta, kao i rastu vašeg profita. I izrada sajta i optimizacija sajta treba da budu podređeni ciljevima vašeg poslovanja kako bi doprineli unapređenju i rastu vašeg poslovanja.